política de cookies, pinche el enlace para mayor información.')?>

X

Una mostra on es podrà vore teixits i objectes litúrgics procedents de la Catedral Metropolitana de València que no havia exposat mai al públic.

 

El Museu de la Seda de València ha presentat aquest matí l’exposició temporal “Vestimentum Laetitiae. Vestimenta de l’Alegria. Tresors de la Catedral de València”,  una selecció de bells teixits i delicats objectes litúrgics procedents de la Catedral Metropolitana de València que mai no havien estat exposats al públic. La mostra persegueix l’objectiu de fer visible la tradició sedera valenciana mitjançant diverses peces  que destaquen per la seua qualitat, art i bellesa.

 

“Esta mostra que hem inaugurat és d’una gran riquesa, una selecció d’objectes que formen part destacada de la litúrgia. En la mateixa es podrà descobrir, per exemple, les vestidures sagrades emprades pels ministres del culte cristià, i mostrant una gran diversitat de teixits i ornamentació. Estems molt satisfets de poder oferir una nova exposició en el museu, dins del nostre objectiu de ser un espai dinàmic en què els valencians i els turistes vagen descobrint temàtiques noves. Per una altra banda, volem agrair a la Catedral de València la seua amabilitat per la cessió temporal de fons d’un valor incalculable”, afirma Vicente Genovés, president del Col-legi de l’Art Major de la Seda.

L’exposició, que estarà oberta fins al mes d’abril de 2019, té com a lema Vestimentum Laetitiae (Vestimenta de l’Alegría), ressò de les paraules que acompanyaven la vestició de la dalmàtica al recentment ordenat diaca, segons l’antic rite romà, basat en una frase del profeta Isaïes que deixa entrevore que els ornaments sagrats, amb la seua bellesa, són mostra de l’alegria de l’església per la salvació que ve de Crist.

“Esta exposició és molt important i significativa per al Col·legi de l’Art Major de la Seda perquè la Catedral de València ens ha  prestat gran part del seus fons tèxtils: casulles, dalmàtiques, el mant de la Verge de l’Assumpció… Tot junt no s’ha exposat mai ni havia eixit abans de la catedral. Es podrà vore vestimenta litúrgica però també joieria com el bàcul de l’arquebisbe Melo i el seu anell”, assegura María Luisa Llorens, membre del comissariat de l’exposició.

“Estime molt la iniciativa del Col-legi de l’Art Major de la Seda. És molt interessant esta exposició perquè dóna llum al treball que han aportat els tallers de seda de València a la litúrgia i al culte cristià, ja que s’ha fabricat en esta ciutat. Hi ha ornaments d’un gran valor històric  que la catedral ha conservat i que ara es van a poder vore en esta mostra”, conclou Jaime Sancho, director del Museu de la Catedral Metropolitana de València.

Sedes i velluts laboriosament decorats, orfebreria i pintura d’entre el segles XIV i XX recorren les sales del Museu de la Seda per a mostrar el prestigi i l’excel·lència d’aquest luxós material confeccionat en València durant segles.