EL MUSEU DE LA SEDA DE VALÈNCIA EXPOSA UNA COLECCIÓ DE VESTITS I COMPLEMENTS TRADICIONALS DE PAÏSOS QUE VAN FORMAR PART DE LA RUTA DE LA SEDA
El Museu de la Seda de València ha inaugurat l’exposició “Vestir en la Ruta de la Seda. Vestit i tradició d’Orient a Occident”, cedida per l’ONG DELWENDE, per tal de donar a conèixer l’origen de la Ruta de la Seda mitjançant peces úniques de vestimenta i complements de gran interés per la seua varietat, peculiaritat i colorit. En la mateixa es mostren prop de trenta vestits d’alguns dels països d’Europa, Nord d’África i Àsia que van formar part de la Ruta de la Seda, per exemple els Uchikakes d’origen japonés o els Hanbok d’origen coreà. L’exposició es mantindrà oberta al públic els próxims tres mesos, concretament fins el 31 de gener de 2018.
“És una exposició única amb exemplars de gran bellesa i qualitat on es podrà apreciar la singularitat de la procedència dels mateixos. Vestits i complements de països que formen part de la popular Ruta de la Seda. Estem convençuts de l’èxit d’esta exposició que podran contemplar tots els valencians els próxims mesos. Per una altra banda, m’agradaria destacar l’acord de colaboració que hem signat amb l’ONG Delwende, ja que gràcies a ells i a la cessió de manera desinteresada dels vestits podem disfrutar d’esta bella mostra. Un percentatge de la recaudació del temps que dure l’exposició es destinarà a l’ONG per als seus objectius, per això destacar el caràcter solidari de la mateixa”, assegura Vicente Genovés, president del Col-legi de l’Art Major de la Seda.
RUTA DE LA SEDA
La “Ruta de la Seda” es una denominació que creà el geògraf alemany Ferdinand Freiherr von Richthofen (1833-1905) en el seu llibre dedicat a Xina que es va publicar en Berlín en 1877. Ho va utilizar per definir una xàrcia de camins que a partir del sigle II abans de la nostra era creuaren Euràsia des d’Orient a Occident per a l’exportació de sedes i altres productes.
ONG DELLWENDE
“Delwende al servei de la vida”, és una ONG que naix l’any 1977, a iniciativa de les “Germanes de Nostra Senyora de la Consolació”. Entre els seus objectius està l’afavorir i impulsar el progrés dels països més pobres mitjançant el desenvolupament integral amb accions com ara fomentar la cultura de la solidaritat en la societat.