El Col-legi de l’Art Major de la Seda va viure el passat ú d’octubre una jornada molt especial, plena de sentiment i emotivitat, amb motiu de la festivitat de Sant Jerònim, patró del gremi de velluters. Els actes en honor al primer cardenal que va vestir la seda van iniciar-se amb una eucaristia en l’església de San Martín.
En el Saló del Consulat de la Llotja de València tingué lloc l’acte d’imposició d’insignies i medallas als Clavaris Majors, les germanes Iolanda Castilla i Natalia Castilla.
Així mateix, es va fer entrega per part del president de la Confraria de Sant Jerònim, Eduardo Puertes, de la medalla de la Confraria als nous confrares:
María Dolores Porta Astruelles
Sandrine Salmón
María Dolores Valero
Amparo Gómez Belloch
Amparo Morales Fabra
Mayte Villar Purriños
María del Carmen Ayuso Jiménez
María Salud Alacalá Ortiz
Josefina García Serrano
María Esperanza Latorre Nueda
Rocío Cibrán
Sherezade Enguídanos Seguí
María Amparo Raga Baixauli
Sagrario Triguero González
Remedios Tormo jara
María Luisa López Verdú
Alba Inés Muñoz Rufete
Jesús Vicente Alcolea Valero
Miquel Ramón i Quiles
José Vicente Adreu Besó
Guillermo Palao Moreno
Juan José González Alcácer
Juan Ignacio Ruiz Peris
Ferrán Garrido Machado
Francisco Palau Bachero
Vicente de Castro Morcardó
El President del Museu de la Seda, Vicente Genovés, va atorgar les insignies d’or als col-legials per la seua pertinença al llarg de 25 anys a la nostra institució:
Francisca de los Ángeles Martín Ferrer
Carmen Ferrés García Insa
Carmen Mesas Beltrán
Carmen Bort Tormo
Elvira Ruiz de Galarreta Mocoroa
José Antonio Díaz Rodríguez
També va tindre lloc la imposició de les insignies de plata als col-legials per la seua pertinença al llarg de 15 anys al Col-legi de l’Art Major de la Seda:
Miguel Marín Baño
Carmen Rius García
Un dels moments amb més emotivitat es va viure quan el president Vicente Genovés va fer entrega d’una placa commemorativa a Francisco Palomares Torres, per pertànyer al Col-legi al llarg de 53 anys.
Per una altra banda, la presidenta de la Fundació del Museu de la Seda, Amparo Fabra Portillo, donà a conèixer l’organisme de recent creació que presideix i assegurà que “estem oberts a qualsevol consulta, dubte i opinió perquè el museu és de tots els que hem cuidat i estimat la seda”.
El professor d’Educació Artística de la Universitat de València i membre del Comité Científic del Col-legi, Ricard Huerta, va fer una conferència titulada “Una proposta de futur per al Museu de la Seda de València”. En la mateixa va assegurar que el seu consell “ és apostar per la innovació i la investigació. Cal ser capaços de ser atractius per al públic més jove mitjançant el professorat infantil i de secundària. Comunicar la seda como a valor”. Una de les seues propostes estrella va ser plantejar la realització d’una sèrie de programes de televisió sota el nom “el món de la seda” per a la seua emissió en la próxima televisió autonòmica Àpunt.
L’acte el va clausurar el propi Vicente Genovés, president de la nostra institució, reivindicant que “l’única història de la seda visible en València és el nostre museu. Hui en dia tothom alaba la recuperació del nostre patrimoni seder, però molts se n’han aprofitat d’ell per llançar iniciatives que en alguns casos són difícils d’entendre.”. Genovés assegurà que el present és prometedor i que els més de 45.000 visitants que ha tingut el museu en el seu primer any de vida ho avalen.
Un esmorçar a l’Hort del Col-legi, posà el colofó a una jornada inoblidable.